Waarom worden voor verschillende isolatietoepassingen verschillende bekledingen gebruikt?

Benjamin, Bellegem

Recticel streeft ernaar steeds een optimale oplossing voor uw probleem aan te bieden. Dit resulteert in een aangepast product per specifieke toepassing. Een isolatieplaat voor een plat dak moet immers aan andere eisen voldoen dan een isolatieplaat voor spouwmuren. De bekleding is één van de bepalende eigenschappen die een plaat al dan niet geschikt maken voor een welbepaalde toepassing. Gebruik dus nooit een isolatieplaat voor een toepassing waar deze niet voor is ontworpen. Met andere woorden: een Eurowall plaat voor spouwmuurisolatie is niet geschikt voor toepassing in een dak.

Enkele voorbeelden.

  • De Powerwall-platen zijn voorzien van een bekleding in zuivere Aluminium omwille van het gebruik in een open gevelbekledingssysteem. De zuivere Aluminiumcachering zorgt ervoor dat de platen voldoende weerstand hebben tegen regenwater en brand.
  • De Eurothane Bi-4 is voorzien van een gebitumineerd glasvlies langs beide zijden. Dit biedt de mogelijkheid om deze plaat te verkleven, mechanisch te bevestigen, te ballasten,… De dakdichting kan verkleefd worden, partieel gelast, met warme bitumen worden bevestigd,…
  • De Powerdeck F is voorzien van een mineraal gecoat glasvlies langs beide zijden. Dit zorgt ervoor dat de plaat zich uitstekend leent tot verkleefde toepassingen.
  • De matte kant van de Eurowall-platen is alkalibestendig en kan daardoor zonder problemen tegen metselwerk worden geplaatst.

Wanneer u een bepaalde plaat in een specifieke toepassing wenst te gebruiken, is het dus steeds noodzakelijk de voorschriften na te leven. Hiervoor verwijzen we graag naar de productpagina’s op onze website: http://www.recticelinsulation.be/producten.