Hoe weet ik welke de juiste isolatiedikte is voor een goede isolatie van de buitenmuren (isoleren aan buitenkant met een nieuwe gevelsteen) en van het dak ?

Ronny Bellemans, Zandvliet

Voor de isolatie van uw spouwmuren, kunt u gebruik maken van de Eurowall of Eurowall 21. Deze laatste heeft een iets betere isolatiewaarde, waardoor u met minder cm’s isolatie eenzelfde isolatiewaarde kunt bekomen. Uw dak kunt u langs binnen eveneens met deze producten isoleren. U kunt eveneens de Eurothane G gebruiken voor de isolatie van uw dak. Dit is een isolatieplaat met een gipskartonplaat op bevestigd. Indien u de bekleding van uw dak eveneens wil vernieuwen of een onderdak wil plaatsen, kunt u ook opteren om isolatie op de houten dakstructuur te plaatsen. Hiervoor kunt u de Powerroof gebruiken.

Om te weten hoeveel isolatie u best plaatst, kunt u zich baseren op de huidige energiewetgeving. Als uw project EPB-plichtig is, dient u deze norm sowieso te respecteren. Laat u in dat geval bijstaan door uw EPB-verslaggever die zal bepalen hoeveel isolatie u zal moeten plaatsen. De hedendaagse EPB-normen leggen een U-waarde op van 0,24 W/m²K, voor zowel muur als dak. Met een 12-tal cm Eurowall zit u meestal goed. De exacte dikte die u nodig heeft, zal echter ook steeds afhankelijk zijn van het type bevestiging dat u gebruikt.

U kunt zich eveneens baseren op de premies van de overheid en de netbeheerders. Deze leggen minimale R-waardes op die u dient te behalen om van een premie te kunnen genieten. Alle informatie over premies vindt u op onze website: http://www.recticelinsulation.be/premies. Op de productpagina’s vindt u telkens per dikte de bijhorende Rd-waarde. Hierdoor kunt u vlot bepalen welke dikte u dient te plaatsen om een bepaalde Rd-waarde te behalen.

De gouden regel blijft echter nog steeds: hoe meer u isoleert hoe beter. U isoleert immers maar één keer, doe het dus meteen goed. Daarbij mag u uiteraard niet uit het oog verliezen dat u ook nog dient voldoende te ventileren!

http://www.recticelinsulation.be/product/eurothane-g

http://www.recticelinsulation.be/product/eurowall

http://www.recticelinsulation.be/product/eurowall-21

http://www.recticelinsulation.be/product/powerroof

EurothaneGEurowallEurowall21