Beste, Ons hellend dak heeft keepers van 8cm waar tussen er nu 8cm glas(rots)wol zit met alu folie. Dit is niet voldoende er wens dit naar 15 a 20 cm isolatie te brengen. Wat is de beste oplossing hiervoor ? Dien ik de glaswol te verwijderen of kan ik hierop rechtstreeks bv PIR platen plaatsen ?

Windelinckx Cornelius,

U kan de minerale wol gewoon laten zitten, maar dient wel het dampscherm te verwijderen alvorens extra isolatie aan te brengen langs de binnenzijde. Indien het dampscherm niet kan verwijderd worden, kunt u dit best zo veel mogelijk doorprikken zodat het dampopen wordt.

Tegen de houtstructuur kunt u Recticel isolatie aanbrengen. Bijvoorbeeld de Eurowall of Eurowall 21 indien u de ruimte niet meteen wenst af te werken, of de Eurothane G met gispkartonplaat indien u de ruimte snel wenst af te werken. Belangrijk is steeds dat u een luchtdichte afwerking bekomt. De randen dienen daarvoor voldoende opgespoten te worden met PU  – schuim en de voegen tussen de platen dienen afgedicht te worden. Voor de Eurowall/Eurowall 21 platen doet u dat met Rectitape, voor de Eurothane G werkt u de gipskartonplaten af zoals u traditioneel zou doen bij gipskartonplaten.

Alle informatie vindt u op onze website:

http://www.recticelinsulation.be/product/eurowall
http://www.recticelinsulation.be/product/eurowall-21
http://www.recticelinsulation.be/product/eurothane-g
http://www.recticelinsulation.be/sites/default/files/documentation/Dé%20Isolatiegids%20voor%20Renovatie_NL.pdf