Beste, ik wens het bovenste gedeelte van mijn zolder te isoleren. Tussen de kepers kan ik isoleren tot ongeveer 8,5 cm. Mijn onderdak bestaat uit menuseriteplaten. Tussen de kepers zou ik glaswol willen steken ter dikte van 8cm. daar bovenop zou ik recticelplaten willen leggen met vb dikte van 5 à 6cm (eurowall ?) Kan U mij meedelen of dit kan zonder schimmel of vochtproblemen te krijgen. Wat zouden jullie mij aanraden. dank

van peteghem dirk, Eksaarde

Indien de menuiseriteplaten nog in goede conditie zijn (=waterdicht dak) kan U perfect deze opbouw toepassen.
U plaatst gewoon de glaswol (zonder dampscherm) tussen de kepers. Nadien kan je de Eurowall platen mechanisch bevestigen op de kepers. Let er op dat de blinkende kant naar de binnenkant geplaatst wordt.
De naden van de Eurowall platen dienen afgeplakt te worden met Rectitape, en eventuele openingen opgespoten te worden met PU-schuim.

Voor een traditionele zolder/opbergplaats is geen bijkomend dampscherm noodzakelijk. De blinkende bekleding van de Eurowall functioneert dan als dampscherm.